X

Hague Blue

Integration and collaboration unite for this outstanding media room.

  • Best Media Room
  • Level I

New Wave AV was contracted to create a media room within an existing property in Reading. The team discussed acoustic treatments for the walls with the client, but they were not keen to go ahead with this. To overcome the issue, the integrator worked with the interior designer, who confirmed that the room would have a large sofa, a rug, and heavy drapes, and New Wave felt this would be sufficient.

The client wanted the projector and the screen — which drops down in front of a flat-panel TV — to integrate as seamlessly into the room as possible. New Wave AV suggested the incorporation of the projector screen within the cabinetry. Close collaboration with the cabinetry manufacturer was therefore required. A reverse-roll screen was specified to ensure it was as tight to the front of the TV as possible. A projector drop was installed to further ensure the technology remained hidden.

The client wanted to integrate with the existing lighting in the room, as well as adding some new feature lighting, which was then integrated within the control system. Lighting scenes were created, and these were automatically triggered depending on whether the TV or projector was selected.

Integrator:

New Wave AV

Tonbridge, Kent, UK

CEDIA Profile

Partners:

Interior Designer: Dorothy Wrightman